Water PujaIk hoor het heel vaak: de afgelopen jaren waren heel erg druk, tijd is door de vingers gegleden, gebrek aan aandacht voor familie, vrienden en ontspanning. We willen minder kompetitiegedachten in ons dragen, liefdevoller en hulpzamer met elkaar omgaan, weer tijd voor eigen interesses nemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kan je dat omzetten?

Er is zeker geen algemeen recept die precies een hoeveelheid van ingrediënten aangeeft, maar er zijn wel een paar Tibetaanse rituelen die helpen de eerste stap na verandering te nemen. De sleutel erbij is leren loslaten! Dat kunnen oude patronen, zorgen of ook wensen zijn die we het universum in sturen.

Waarom is het zo belangrijk los te laten?
Het is vergelijkbaar met het opruimen in huis. Stel dat je huishoud vol zit met oude tijdschriften, kranten, aangeslagen glazen, porselein en andere spullen. Je wilt zo graag iets nieuws kopen, maar er is gewoon geen ruimte voor. Dus even eerst van oude spullen afscheid nemen, opruimen, kasten schoonmaken,  nieuw onderdelen en de overgebleven goede spullen weer inruimen. Dan is er opeens weer ruimte en de energie in huis voelt meteen veel beter, fris en opgelucht.

En wat heeft dat te maken met Feng Shui vraag je je misschien af. Opruimen is een heel goede manier de energieën in ons omgeving te verhogen. Net zoals in het voorbeeld, moeten we soms ook in ons hoofd en hart opruimen en ruimte maken, ons bewust worden van negatieve gedachten, angsten en patronen en ze dan helemaal loslaten.  Eerst dan zijn we weer vrij en open voor nieuwe belevenissen; net zoals de kast in ons huis weer ruimte heeft voor nieuwe voorwerpen. Precies hier begint dan ook Feng Shui: in je gedachten en handelingen; ze in balans en harmonie brengen.

Er zijn verschillende, heel mooie Tibetaanse rituelen die kunnen helpen bij de bewustwording en het loslaten.

Deel je eigen ervaring over leren loslaten hieronder en ontvang als dank een aanleiding voor een makkelijk en heel mooi Tibetaan ritueel die je erbij kan helpen.

Ik verheug me op je commentaar!